top-border left-border رعد و برق right-border bottom-border

رعد و برق


موضوع: مجموعه داستان

ناشر: انتشارات جوان پويا

سال چاپ: ۱۳۸۴

خلاصه کتاب:

اينجانب در مدت بيش از يک دهه، مقالات فراوانی که اکثراً در همايشهاي ملي و بين المللي نيز پذيرفته شده و کتابهايی به زبان علمی در حيطه های عمدتاً سياسی، اجتماعی و فرهنگی نگاشتم و اندک اندک به اينجا رسيدم که خوب است با زبان تخيلی و داستانی نيز برای مخاطبان ديگری درونماية باورهايم را بازگو نمايم و نگاه خود به عالم و آدم را به نگارش درآورم و افکارم را به داوری بگذارم.
در اينجا بجا است كه از ويژگيهاي داستانهای اين مجموعه که عمدتاً طی سالهای اخير و بعد از 1380 به رشتة تحرير درآمده اند نيز ذکری شود:

۱) از خصايص جدی اين نوشته ها آن است که، در عين تخيلی بودن و پرداخته شدن، عمدتاً به جد از تجربة شخصی و غيرشخصی بيرون الهام گرفته، بلکه در مواردی عين واقعيتهای بيرونی اند که در بستر يک داستان برای بيان غايات و اهدافی جدی در کنار هم قرار گرفته اند. اگر بتوان از ويژگيهای رمان را انسانگرايی و واقعگرايی برشمرد، اين نوشته ها از رئاليسم مشهودی برخوردار بوده و بازيگران صحنه های آن انسانهايی هستند که در کنار ما و با ما زندگی می کنند. گرچه اين نوشته ها (به جز رعد و برق) يکپارچگی و تداوم رمانها را فاقد بوده و هر يک داستانی مستقل اند.
به تبع ويژگی ذکرشده، تمام اهتمام نويسنده طرح مشکلات اجتماعی، فرهنگی و نيز سياسی جامعه يی بوده که در آن زندگی می کند و تنها به طرح مسأله و سؤال نيز اکتفا نکرده و گاه برخی نکات دقيق علمی را نيز در قالب هنری، به عنوان راهکار معضلات مطرح نموده است.

۲) از آنجا که سالهای تحرير اين داستانها با تأليف سه کتاب ديگر نگارنده: «مسألة زن، اسلام و فمينيسم (در دفاع از حقوق زنان)»، «عشق زمينی» و «مسائل دختران: بحران هويت، روابط با پسر، شكست در عشق و مسألة تربيت» مقارنت داشته است، مباحث و مسايل و پيچيدگيهای مربوط به زنان و دختران از دغدغه های ذهنی نويسنده بوده و در مجامع مختلف با چنين پرسشهايی دست و پنجه نرم می کرد. از اين رو بسياری از نقش آفرينان اين رمانها و داستانها نيز دختران و زنان اند.
البته غير از موضوعات يادشده نيز نکات فراوان ديگری در اين مجموعه مورد توجه قرار گرفته اند، که به مسايل مردان و يا مسايل بشری توجه دارند.

۳) از آنجا که بهره گيری از اين شيوه جهت انتقال پيام، برای نويسنده بديع است، از سويی قطعاً از جامعيت لازم برخوردار نبوده و خالی از کاستيهای زبان هنری نيست. از سوی ديگر از همة صاحبان انديشه و قلم که پيرامون اين مجموعه به داوری نشسته و نگارنده را مورد تذکر قرار می دهند، پيشاپيش سپاسگذاری به عمل می آيد.